Meus » Specials » Engelse kerstmis

Hoe vieren de Engelsen hun Kerstmis?

Hoe vieren de Engelsen hun Kerstmis? De traditionele Engelse kerstviering is wereldberoemd en uitbundig, of het nu om specifieke, klassieke kerstgerechten gaat, uitgebreid kerstinkopen doen of om het bezoeken van evenementen, die zich afspelen rondom die periode. Wie deze tradities beter leert kennen, kan de kerstviering thuis een authentiek vleugje Engelse kerstmis ('christmas') meegeven of meer genieten van het kerstgebeuren tijdens een bezoek aan Engeland.
Bron: OpenClipart Vectors, PixabayBron: OpenClipart Vectors, Pixabay

Kerst in Engeland

Hoe wordt Kerstmis in Engeland door de Britten gevierd? Wie tijdens de kerstperiode door de versierde winkelstraten daar slentert, kan zich volledig onderdompelen in kerstsferen. De uitbundige etalages, de kerstmuziek en speciale activiteiten in de winkels (zoals de kerstgrot van de Kerstman) en versieringen in de winkels, maken het elk jaar weer een bijzondere ervaring. Er is verrassend veel keus aan unieke cadeaus in alle prijsklassen, die gewoon nergens anders verkrijgbaar zijn.

Wat hoort erbij?

Ook Britten die buiten Engeland wonen, blijven hun kersttradities vaak heel trouw, zodat bepaalde ingrediënten en tafelaccessoires ook over de grens verkrijgbaar zijn. Daarnaast biedt online winkelen een optie en groeit langzaam het aanbod aan typisch Engelse kerstproducten uit. Een Engelse kerstmis heeft iets magisch en wint met recht overal aan populariteit. Het bereiden van de traditionele kerstmaal met gevogelte en klassieke bijgerechten en het bijwonen van een theatervoorstelling die alleen rond de kerst wordt opgevoerd, hoort er allemaal bij. Welke klassieke gerechten horen op tafel te staan en wat is er te beleven aan bijzondere entertainment in deze periode?
Wat eet je tijdens een klassieke Engelse kerstmaaltijd?

Wat eet je tijdens een klassieke Engelse kerstmaaltijd?

Het klassieke kerstmaal uit het Verenigd Koninkrijk is wereldberoemd. Generatie op generatie genieten Britten in Engeland of waar dan ook ter wereld zij op 25 december zijn van precies dezelfde gerech…
Gepubliceerd door Meus op 22-12-2017, laatst gewijzigd op 03-01-2020. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties